Zařízení & příslušenství
Sváteční ořechovo-jablečné řezy
Příprava 30min.
Celkový 2hod. 45min.
20 kusů
Suroviny
-
150 gramů vlašských ořechů
Náplň
-
350 gramů jablek oloupaných, bez jádřince, na kousky
-
100 gramů vody
-
25 gramů krystalového cukru
Korpus
-
50 gramů másla, na kousky50 gramů rostlinného tuku např. Hera, na kousky
-
3 vejce
-
90 gramů moučkového cukru
-
1 balíček vanilkového cukru
-
1 polévková lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
-
120 gramů hladké mouky
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 balíček skořicového cukru
Dokončení
-
500 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
-
2 ztužovače šlehačky
-
moučkový cukr na posypání
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Sodík
30 mg
Protein
4 g
Kalorie
927 kJ /
221 kcal
Tuk
16 g
Vláknina
1 g
Nasycený tuk
6 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí II.
18 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Černobílý dort
3h 30min
Trhací chléb s vejci a sušenými rajčaty
1h 30min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Rebarborovo-jahodový nápoj
45min
Kynutá bábovka plněná jogurtem
2h
Moučník "Lesní mech"
2h 20min
Středomořský domácí chléb v květináči
2h 45min
Tvarohové řezy s višněmi
45min
S jablkem v županu pochvalu dostanu
2h 45min
Vánoční karamelový likér
20min
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2h
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1h