Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 250 gramů batátů, oloupaných, na kousky
- 120 gramů mléka
- 15 gramů hnědého cukru
-
25
gramů čerstvého droždí
nebo 1 čajová lžička instantního droždí - 50 gramů másla, změklého, plus navíc na vymazání
- 1 vejce
- 420 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 9 kusů
- Kalorie
- 10079 kJ / 2409 kcal
- Protein
- 74 g
- Sacharidy
- 398 g
- Tuk
- 58 g
- Nasycený tuk
- 31 g
- Vláknina
- 24 g
- Sodík
- 2174 mg
Alternativní recepty
Placky s koprem a fetou
1 Std. 20 Min
Karobovo-švestková pomazánka
30 min
Pohankové miništoly
1 godz. 50 min
Jablečné knedlíky
30 min
Jablečno-ořechové muffiny
45 min
Mrkvové dortíky
50 min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1 godz.
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Dýňovo-jablečný koláč
3 godz.
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50 min
Makové mašličky
1 godz.