Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů jablek, oloupaných, bez pecek, na kousky
- ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry
- 15 gramů citrónové šťávy
- 35 - 45 gramů cukru
- 1 špetka soli
-
2
špetky mleté skořice
nebo 2 - 3 špetky mletého kardamomu - 60 - 70 gramů másla
- 80 gramů polenty
- 375 gramů mléka
- 4 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 339 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makové knedlíčky s jablečným pyré (bez lepku)
45 Min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1 Std.
Jáhlovo-maková kaše
20 Min
Banana bread s batáty
2h
Jablečno - datlový chlebíček (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Jáhlové kuličky z tělocvikářovy bedničky
55 Min
Polentové hranolky s rozmarýnem a tymiánem
1 Std. 20 Min
Vlažný jogurtový nápoj
20 Min
Jáhlová kaše s domácím arašídovým máslem
20 Min
Lněné bezlepkové pečivo
1 Std.
Zelené smoothie lívanečky
45 Min
Bezlepkový mrkvovo-pomerančový koláč
2h