Zařízení & příslušenství
Vajíčkový salát v křupavých velikonočních mističkách
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
12 kusů
Suroviny
Vejce
-
6 vajec z chladničky
-
voda k naplnění mixovací nádoby k rysce 1 l
Velikonoční mističky
-
olivový olej na vymazání
-
250 gramů hladké mouky plus navíc na pomoučení
-
120 gramů vody
-
½ čajové lžičky soli
Vajíčkový salát
-
2 snítky čerstvé petržele jen lístky
-
20 gramů šalotky
-
30 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
-
10 gramů hořčice
-
10 gramů majonézy
-
10 gramů octa
-
2 špetky mletého černého pepře
-
1 čajová lžička soli
-
čerstvá pažitka (volitelně) na ozdobu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Sodík
143.8 mg
Protein
5 g
Kalorie
591.3 kJ /
141.3 kcal
Tuk
5.9 g
Vláknina
0.7 g
Nasycený tuk
1.4 g
Sacharidy
16.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Vajíčková pomazánka s křenem
15min.
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany
10min.
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1hod. 25min.
Šlehačka
10min.
Česnekovo sýrová pomazánka
5min.
Třená niva
5min.
Játrová rýže
35min.
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2hod. 20min.
Šunková rolka
20min.
Kapání do polévky
25min.
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
15min.
Lahůdková rybí pomazánka
5min.