Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vejce
- 6 vajec, z chladničky
- voda, k naplnění mixovací nádoby k rysce 1 l
Velikonoční mističky
- 250 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 30 gramů olivového oleje
- 120 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli
Vajíčkový salát
- 2 snítky čerstvé petržele, jen lístky
- 20 gramů šalotky
- 30 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- 10 gramů hořčice
- 10 gramů majonézy
- 10 gramů octa
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- čerstvá pažitka, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 16.5 g
- Tuk
- 5.9 g
- Nasycený tuk
- 1.4 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 143.8 mg
Alternativní recepty
Lahůdková rybí pomazánka
5 min
Pomazánka z rybiček v tomatové omáčce
5 min
Pomazánka z krabích tyčinek
6 Min
Strouhanka
5 min
Tuňáková pomazánka s kukuřicí
10 min
Coleslaw
10 min
Strouhanka z čerstvého pečiva
5 min
Třená niva
5 min
Vaječná pomazánka s tvarohem
10 min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 Min
Vaječná pomazánka s cibulí
5 min
Česnekovo sýrová pomazánka
5 min