Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vejce
- 6 vajec, z chladničky
- voda, k naplnění mixovací nádoby k rysce 1 l
Velikonoční mističky
- 250 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 30 gramů olivového oleje
- 120 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli
Vajíčkový salát
- 2 snítky čerstvé petržele, jen lístky
- 20 gramů šalotky
- 30 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- 10 gramů hořčice
- 10 gramů majonézy
- 10 gramů octa
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- čerstvá pažitka, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 16.5 g
- Tuk
- 5.9 g
- Nasycený tuk
- 1.4 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 143.8 mg
Alternativní recepty
Česnekovo sýrová pomazánka
5min
Drůbeží vývar
1h
Třená niva
5min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24 Std. 20 Min
Lahůdková rybí pomazánka
5min
Čirý vývar z hovězího masa
3 Std. 45 Min
Salát Boleslaw
10 min
Vaječná pomazánka s cibulí
5min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1 Std. 25 Min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12h 10 min.
Zajíčci s tvarohovou náplní
2h 15min
Tuňákový dip s vlašskými ořechy
15min