Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 filety hovězí svíčkové (à 180–200 gramů, 3 cm silné)
- 2 čajové lžičky soli
- ¾ čajové lžičky mletého černého pepře
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- voda, na ponoření sáčků
- 1400 gramů vody (přibližně)
-
30
gramů citrónové šťávy (cca z půlky citrónu)
nebo 1 čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové) - 50 gramů šalotky
- 1 - 2 snítky čerstvého estragonu, jen lístky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 200 gramů másla, na kousky
- 4 žloutky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2926 kJ / 698 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 56 g
- Nasycený tuk
- 32 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 93 mg
Alternativní recepty
Jemná kuřecí prsa à la sous-vide
1h 35min
Crêpes Suzette (palačinky podle Suzette)
35min
Roastbeef s hořčičnou omáčkou
1 Std. 30 Min
Vepřová panenka ve slanině s barbecue máslem
1h 45 min
Treska s cibulovo-balzamikovým přelivem
1 Std.
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2 Std. 10 Min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2h 5min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1 Std. 20 Min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2 Std. 20 Min
Chřest na páře s hnědým máslem a makovou oplatkou
1h 40min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24 godz. 20 min
Karamelizované cibulové čatní
24小时