Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 vejce
- 100 gramů mléka
- 25 gramů řepkového oleje, plus navíc na vymazání mísy
-
25
gramů cukru
nebo 25 gramů třtinového cukru - 1 čajová lžička soli
-
25
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 1 balíček instantního droždí (7–8 gramů, viz Tip) - 650 - 700 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 250 gramů vody, vlažné
- 1 bílek, rozšlehaný, na potření bagelů
- mák, na posypání bagelů
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 551.8 kJ / 131.8 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 1.1 g
Alternativní recepty
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Sladký monkey bread
1h 45min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min
Máslová brioška
2h 10min
Italské grissini
2h
Máslové houstičky
1h
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Sladké máslové houstičky
2h
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min