Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat, na čtvrtky
- 50 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů mrkve, na kousky 3–4 cm
- 50 gramů řapíkatého celeru, na kousky 3–4 cm
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 100 gramů cukety, na 1–2cm kostky
- 100 gramů papriky, na 1–2cm kousky
- 100 gramů lilku, na kostky 1–2cm
- 100 gramů vody
- 1 - 2 čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 8 lístků čerstvé bazalky
- 2 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 313.5 kJ / 75 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 7.5 g
- Tuk
- 4.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Řecký zelný salát
2h 15min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1 Std. 10 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Brynzové tyčinky
2h
Rajčatový kečup
40min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Omáčka amatriciana
50 min
Cuketová polévka s chorizem
1 Std.
Kolečka s ovesnými vločkami a džemem
1 Std.
Omáčka arrabbiata
40min
Boloňské ragú
1h 15min
Bezinkový sirup
2 godz. 25 min