
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů rajčat na čtvrtky
- 50 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů mrkve na kousky 3–4 cm
- 50 gramů řapíkatého celeru na kousky 3–4 cm
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 100 gramů cukety na 1–2cm kostky
- 100 gramů papriky na 1–2cm kousky
- 100 gramů lilku na kostky 1–2cm
- 100 gramů vody
- 1 - 2 čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 8 lístků čerstvé bazalky
- 2 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 75 kcal / 313.5 kJ
- Protein
- 1.5 g
- Tuk
- 4.5 g
- Sacharidy
- 7.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatový kečup
40min
Lutika
1hod. 20min
Omáčka arrabbiata
40min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1hod. 10min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Rebarborové čatní
1hod. 30min
Fialkový sirup
2hod. 30min
Cuketová čalamáda na topinky
25min
Ostružinové želé
1hod.
Karobovo-švestková pomazánka
30min
Pohankové noky do polévky
40min
Rajčatový kečup
40min