Zařízení & příslušenství
Zeleninová omáčka (ortolana)
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 5min.
8 porci
Suroviny
-
800 gramů rajčat na čtvrtky
-
50 gramů cibule napůl
-
1 stroužek česneku
-
200 gramů mrkve na kousky 3–4 cm
-
50 gramů řapíkatého celeru na kousky 3–4 cm
-
30 gramů extra panenského olivového oleje
-
100 gramů cukety na 1–2cm kostky
-
100 gramů papriky na 1–2cm kousky
-
100 gramů lilku na kostky 1–2cm
-
100 gramů vody
-
1 - 2 čajové lžičky soli
-
1 - 2 špetky mletého černého pepře
-
8 lístků čerstvé bazalky
-
2 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
1.5 g
Kalorie
313.5 kJ /
75 kcal
Tuk
4.5 g
Sacharidy
7.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Italské omáčky
8 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Lutika
1hod. 20min.
Dochucovací pasta ze zbytků zeleniny
45min.
Rajčatový kečup
40min.
Petrželové pesto
10min.
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min.
Jahodový džem
1hod. 5min.
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1hod.
Pampeliškový med
3hod. 20min.
Omáčka arrabbiata
40min.
Fialkový sirup
2hod. 30min.
Cuketová čalamáda na topinky
25min.
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1hod. 10min.