Zařízení & příslušenství
Zeleninová omáčka (ortolana)
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 5min.
8 porci
Suroviny
-
800 gramů rajčat na čtvrtky
-
50 gramů cibule napůl
-
1 stroužek česneku
-
200 gramů mrkve na kousky 3–4 cm
-
50 gramů řapíkatého celeru na kousky 3–4 cm
-
30 gramů extra panenského olivového oleje
-
100 gramů cukety na 1–2cm kostky
-
100 gramů papriky na 1–2cm kousky
-
100 gramů lilku na kostky 1–2cm
-
100 gramů vody
-
1 - 2 čajové lžičky soli
-
1 - 2 špetky mletého černého pepře
-
8 lístků čerstvé bazalky
-
2 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
1.5 g
Kalorie
313.5 kJ /
75 kcal
Tuk
4.5 g
Sacharidy
7.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Italské omáčky
8 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Omáčka amatriciana
50min.
Lutika
1hod. 20min.
Pesto z medvědího česneku
20min.
Energetické semínkové krekry
1hod.
Směs divokého koření
10min.
Zelené polévkové koření
5min.
Rajčatový kečup
40min.
Omáčka arrabbiata
40min.
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1hod. 10min.
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min.
Fialkový sirup
2hod. 30min.
Cuketová čalamáda na topinky
25min.