
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Eier
- 6 Eier (Größe M) aus dem Kühlschrank
- Wasser zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
Joghurtsauce
- 400 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
- 15 g Limettensaft, frisch gepresst
- 10 g Honig
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz
Falafel
- 100 g Frühlingszwiebeln in Ringe geschnitten (1 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 4 Zweiglein Koriander, frisch nur Blätter
- 4 Zweiglein Petersilie, frisch nur Blätter
- 1 Eidotter
- 400 g Kichererbsen aus der Dose abgespült und gut abgetropft
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Salz
- 40 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 40 g Semmelbrösel
- 1000 g Öl zum Frittieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 405 kcal / 1696 kJ
- Protein
- 15 g
- Tuk
- 24 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 6 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 563 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grammelknödel
1hod. 30min
Punschkrapferl
1hod. 5min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Eierschwammerl-Empanadas
1hod. 45min
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1hod. 45min
Wurstknödel
1hod. 20min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2hod. 15min
Waldviertler Knödel
1hod.
Waldviertler Mohnzelten
1hod. 30min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Eiernockerl
30min
Langos
1hod. 55min