Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Protein
- 57.4 g
- Sacharidy
- 187.8 g
- Tuk
- 27.7 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 29.4 g
- Sodík
- 2991.7 mg
Alternativní recepty
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Ribollita
50 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20 min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Red lentil soup with cumin
55min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min