Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Protein
- 57.4 g
- Sacharidy
- 187.8 g
- Tuk
- 27.7 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 29.4 g
- Sodík
- 2991.7 mg
Alternativní recepty
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Bulghur
35 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Vegetable harrira soup
45 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Red Lentil Soup
40 Min