Zařízení & příslušenství
Alpské makarony s jablečnou omáčkou
Příprava 20min.
Celkový 45min.
4 porce
Suroviny
Makarony
-
100 gramů ementálu, na kousky (cca 3 cm)100 gramů sýru Gruyère na kousky (cca 3 cm)
-
400 gramů salátových brambor na kostky (1 cm)
-
450 gramů vody
-
300 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
1 čajová lžička soli
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
500 gramů jablek (jakékoliv odrůdy) na kousky (2 cm)
-
250 gramů krátkých makaronů
-
40 gramů hladké mouky
-
160 gramů cibule na jemné kroužky
-
30 gramů másla
Jablečná omáčka
-
25 gramů citrónové šťávy
-
20 - 40 gramů cukru nebo podle chuti
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
20 g
Kalorie
3642 kJ /
874 kcal
Tuk
45 g
Sacharidy
92 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Tenkrát. Dnes. Navždy.
50 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Borůvkové mojito
10min.
Jablečno-jahodový mocktail
5min.
Virgin koktejl Piña Colada
20min.
Mátová limonáda
5min.
Středomořský Green Goddess salát
40min.
Těstoviny, vařené (TM7)
20min.
Dalgona coffee s kondenzovaným mlékem
10min.
Uzly se slaninou a cibulí
1hod.
Králík ve slaninové košilce s gnocchi
1hod. 20min.
Špagety alla carbonara
30min.
Koktejl z kokosové vody, manga a zázvoru
5min.
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce (TM7)
30min.