Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 80 g Milch
- ¼ Würfel Hefe (ca. 10 g)
- 1 TL Zucker
- 130 g Weizenmehl Type 550
- Wasser, lauwarm, zum Bedecken
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 60 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g)
- 30 g Orangenblütenwasser (siehe Tipp)
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 100 - 150 g kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken, nach Geschmack
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker (mit etwas Wasser befeuchtet)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Klassischer Käsekuchen
4h
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3h
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Dreikönigsküchlein
3h
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Pfirsichkuchen vom Blech
1 Std. 10 Min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 30 Min