
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 20 gramů čerstvého droždí (½ kostky)
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru
-
320
gramů hladké mouky
nebo 320 gramů polohrubé mouky - 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 rohlík natrhaný na kousky
Maso a omáčka:
- 140 gramů cibule napůl
- 3 stroužky česneku
- 70 gramů vepřového sádla
- 2 čajové lžičky červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 1000 gramů vody plus extra na dolití
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička kmínu celého
- 1 čajová lžička majoránky, sušené
- 300 gramů vepřového masa, bez kosti plec, na kostky
- 150 gramů vepřových jater na kostky
- 150 gramů vepřového srdce na kostky
- 50 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 739 kcal / 3095 kJ
- Protein
- 43.8 g
- Tuk
- 26.8 g
- Sacharidy
- 77.6 g
- Vláknina
- 5.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřové maso s houbami na víně
1hod. 50min
Krůtí plátky na houbách
50min
Novoroční bramborový guláš
1hod. 5min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1hod.
Bramborový guláš s párkem
40min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1hod.
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Katův šleh
35min
Gulášová polévka
1hod. 5min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1hod. 10min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min