Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru
-
320
gramů hladké mouky
nebo 320 gramů polohrubé mouky - 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 rohlík, natrhaný na kousky
Maso a omáčka:
- 140 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 70 gramů vepřového sádla
- 2 čajové lžičky červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 1000 gramů vody, plus extra na dolití
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička kmínu celého
- 1 čajová lžička majoránky, sušené
- 300 gramů vepřového masa, bez kosti, plec, na kostky
- 150 gramů vepřových jater, na kostky
- 150 gramů vepřového srdce, na kostky
- 50 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3095 kJ / 739 kcal
- Protein
- 43.8 g
- Sacharidy
- 77.6 g
- Tuk
- 26.8 g
- Vláknina
- 5.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Gulášová polévka
1h 5 min
Kuře na paprice s těstovinami
45 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Rizoto se zeleninou a mletým masem
50min
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1h
Kotleta s hříbky a rýží
55 Min
Vepřové závitky s rýží
55 Min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 min
Bramborový guláš s párkem
40 min