Kompatibilní verze
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 250 g mleka
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g śmietany, dowolnej
- 1 łyżeczkę słodkiej musztardy
- 1 łyżeczkę musztardy, pikantnej, np. francuskiej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2086 kJ / 498 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 5.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 Min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 Std. 40 Min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 Min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 Min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 menit