Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 150 g grochu suchego, połówek
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 1200 g wody
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego (volitelně)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 375 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Szwajcarski krupnik
40min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Kremowa zupa pieczarkowa
25min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 Std. 20 Min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.