Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roti dumpling
-
300
g bread roll (roti bulat), roti sisa, iris-iris (1 cm)
nebo 300 g roti tawar, roti sisa, iris-iris (1 cm) - 5 tangkai peterseli segar, daun saja
- 80 g bawang bombai, potong bagi dua
- 25 g mentega
- 220 g susu
- 3 telur
- ½ sdt garam, sesuai selera
- 2 jumput bubuk lada hitam
- 2 jumput bubuk pala
Goulash sapi dan dumpling kukus
- 3 siung bawang putih
- 450 g bawang bombai, potong bagi empat
-
30
minyak
nebo 30 g mentega klarifikasi (clarified butter) - 750 g daging sapi (untuk merebus), potong kecil-kecil (2-3 cm), dikeringkan dengan tisu dapur
- 1 sdt gula
- 50 g pure tomat (terkonsentrasi)
- 350 g tomat potong, kalengan atau segar
- 200 g red wine
- 2 sdm bubuk paprika manis
- 1 sdt garam, tambahkan sesuai selera
- ½ sdt bubuk lada hitam
-
½
sdt bubuk jinten
nebo ½ sdt biji jinten - 1 sdt parutan kulit lemon (zest)
- 1 sdm marjoram segar
- 3 dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
- 5 juniper beri
-
1
jumput bubuk cengkeh
nebo 2 cengkeh - 300 g air
- 30 g tepung terigu
- 200 g paprika, merah dan hijau, potong strip tipis
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2315 kJ / 553 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 5.7 g