Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Daging Sapi yang Dimarinasi
- 550 - 600 g daging sapi has luar (sirloin steak), diiris tipis (1 cm) melawan alur serat daging (lihat tips)
- 100 g wortel, diiris tipis (5 mm) atau dipotong julienne
- 50 g bawang bombai, diiris tipis (5 mm)
- 40 g daun bawang, potong 3 cm lalu dipotong dua melintang
- 8 siung bawang putih
- 1 kiwi, dikupas, potong bagi empat
- 35 g gula cokelat halus (soft brown sugar)
- 60 g kecap hitam
- 30 g minyak wijen
- 2 jumput lada hitam bubuk
Nasi dan Susunan
- 1000 g air
- 1 ½ sdt garam laut halus (fine sea salt)
- 300 g beras putih bulir panjang
- biji wijen, untuk hiasan
- 2 daun bawang, diiris tipis (5 mm), untuk hiasan
- kimchi, untuk penyajian
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2654 kJ / 630 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 74 g
- Tuk
- 18 g