
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 cabai merah besar potong bagi dua, biji dibuang
- 5 siung bawang putih (lihat tips)
- 15 daun jeruk purut tulang daun dibuang
- 50 g jahe segar iris-iris (0.5 cm)
- 40 g lengkuas segar
- 2 batang serai segar bagian putih saja
- 150 g bawang merah
- 3 sdm gula tebu mentah
- 20 g terasi (volitelně)
- 20 g ketumbar segar termasuk akar
- 2 kecombrang kuncup saja
- 15 cabai kering biji dibuang (lihat tips), direndam hingga lunak
- 50 g minyak goreng
- 2 sdm kecap ikan
- 50 g sari jeruk nipis
- Nutriční hodnoty
- na 1 jar
- Kalorie
- 184 kcal / 770 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Sodík
- 353 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Saus Kacang
40min
Sambal Ijo
20min
Steak Sauce
Žádné hodnocení
Sambal Petis
25min
Sambal Kacang Mede
25min
Sambal Cibiuk
10min
Sambal Asam Udeung Aceh
10min
Sambal Kecap
10min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Žádné hodnocení
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20min
Saus Béarnaise
20min