
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
-
350
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
nebo 350 g orzechów włoskich, łuskanych - 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g oleju
- 50 g cukru
- 1 - 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (volitelně)
- 10 płatów ciasta filo
Syrop
- 200 g cukru
- 100 g wody
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (volitelně)
- 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (volitelně)
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 225.3 kcal / 942.9 kJ
- Protein
- 4.3 g
- Tuk
- 14.3 g
- Sacharidy
- 22.4 g
- Vláknina
- 2 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Sodík
- 46.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ryż z wieprzowiną i papryką
1hod.
Bezalkoholowy drink Rudolf
30min
Makaroniki truskawkowe
2hod. 30min
Klasyczne brownie
50min
Lody owocowe
5min
Czarne sezamki
1hod. 50min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45min
Polewa toffi
25min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1hod. 10min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1hod. 30min
Dyniowe ragout z ryżem
45min
Koreański ramen z tofu
50min