Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
-
350
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
nebo 350 g orzechów włoskich, łuskanych - 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g oleju
- 50 g cukru
- 1 - 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (volitelně)
- 10 płatów ciasta filo
Syrop
- 200 g cukru
- 100 g wody
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (volitelně)
- 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (volitelně)
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 942.9 kJ / 225.3 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Sacharidy
- 22.4 g
- Tuk
- 14.3 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 46.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Czekoladowe ciasto na białkach
1 Std. 10 Min
Francuskie ciastka canelés
14 Std. 30 Min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 Min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 Std. 15 Min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 Min
Napój z orzechów laskowych
10min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 Std. 30 Min
Chałwa sezamowa
1h 20min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 Std.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 Std. 40 Min