Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Kichererbsen, getrocknet, halbiert (Chana Dhal), siehe Tipp
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Ghee
- 1 - 2 TL Chiliflocken, getrocknet und etwas mehr zum Garnieren
- 1 EL Garam Masala
- 1 TL Curry
- 1 Sternanis
- 2 - 3 EL Tamarinden-Paste
- 1 ½ EL brauner Zucker
- 150 g Tomaten, grob gewürfelt
- 30 - 50 g Limettensaft, frisch ausgepresst
- 1 TL Salz
- 1 Limette, in Spalten, zum Garnieren
- Koriander zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 89 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 18.5 g
- Sodík
- 690 mg
Alternativní recepty
Tarka Dal
9h 5min
Indisches Gemüsecurry
50min
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16h
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min
Karibisches Hähnchen-Curry mit süßem Reis
2 Std. 10 Min
Safran-Kokos-Milchreis mit Rosenwasser
40 Min
Kokosjoghurt (vegan)
12h 30min
Kichererbsen-Curry mit Brokkolireis
10h
Dal Tadka
30 min
Rotes Linsen-Dal
1h
Biryani-Reis
45 min
Kokossuppe mit Pak Choi
25 min