Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů uzeného sýru, na kousky (1 cm)
- 50 gramů cibule, na čtvrtky
- 100 gramů tyrolského špeku, na kostičky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína, suchého
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli, plus podle chuti
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 2 špetky šafránu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Protein
- 21.2 g
- Sacharidy
- 67.6 g
- Tuk
- 30.85 g
- Vláknina
- 0.66 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s kari a mrkví
30 min
Milánské rizoto
30 min
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22min
Hráškové rizoto s pancettou
30 min
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30 min
Špagety Carbonara
35min
Zámecké rizoto
35min
Špenátové rizoto
30 min
Rizoto s paprikami a tuňákem
40min
Venkovské rizoto
30 min
Houbové rizoto
40min
Rizoto s parmazánem
30 min