Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Namletí cukrářských piškotů
- 200 gramů cukrářských piškotů, napůl
Omáčka z jahod a malin
-
250
gramů jahod
nebo 250 gramů mražených jahod -
250
gramů malin
nebo 250 gramů mražených malin - 30 gramů citrónové šťávy
- 100 gramů krupicového cukru
- 200 gramů sektu
- 1 ½ čajové lžičky agar-agaru
Krém
- 50 gramů krupicového cukru
- 300 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 300 gramů mascarpone
Dokončení
-
200
gramů čerstvého červeného rybízu, na ozdobu
nebo 200 gramů koktejlových třešní, na ozdobu - 20 gramů čerstvých mátových lístků, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 22.6 g
- Tuk
- 14.8 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 95.5 mg
Alternativní recepty
Quinoa sushi
2h 45 min
Čokoládovo-smetanové tyčinky s kokosem (Nanaimo bars)
2h 20min
Maracujovo-čokoládová ganache
3h 10min
Karamelové fondue s jablky a slanými preclíky
10 min
Simnel dort s 11 apoštoly
3 Std.
Okurkový salát s avokádem a křupavou cizrnou
45 Min
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6 godz.
Gin Fizz
5 min
Candát se strouhankovou krustou v zelené omáčce
30min
Kokosová ganache na makronky
3h 15min
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3h 15min
Restované jablko (200 gramů)
15 min