Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Namletí cukrářských piškotů
- 200 gramů cukrářských piškotů, napůl
Omáčka z jahod a malin
-
250
gramů jahod
nebo 250 gramů mražených jahod -
250
gramů malin
nebo 250 gramů mražených malin - 30 gramů citrónové šťávy
- 100 gramů krupicového cukru
- 200 gramů sektu
- 1 ½ čajové lžičky agar-agaru
Krém
- 50 gramů krupicového cukru
- 300 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 300 gramů mascarpone
Dokončení
-
200
gramů čerstvého červeného rybízu, na ozdobu
nebo 200 gramů koktejlových třešní, na ozdobu - 20 gramů čerstvých mátových lístků, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 22.6 g
- Tuk
- 14.8 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 95.5 mg
Alternativní recepty
Smetanová zmrzlina se slaným karamelem
14 Std.
Ledová káva Dalgona
10min
Panna cotta s borůvkami
6 Std. 30 Min
Letní nápoj Hugo
5min
Jogurtovo-limetkový mousse s jahodovou omáčkou (coulis)
2j 15 menit
Jogurtová pěna s ovocem v domácím sirupu
40 min
Skořicovo-vanilkový cukr
5min
Mandlovo-mátové pesto
20min
Sous-vide jahody s pěnou z bílé čokolády
2h
Šumivé jahody
5min
Čokoládová panna cotta
4h 5min
Panna cotta
6h 15min