Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Souse-vide vepřová panenka
- 600 gramů vepřové panenky
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 20 gramů másla
- 1400 - 1500 gramů vody (přibližně)
- 30 gramů citrónové šťávy (přibližně z půlky citrónu)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Houbová omáčka
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů másla
- 20 gramů sušených hub
- 210 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 čajová lžička hovězího bujónu, tekutého, ve skleničce
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1762.4 kJ / 421.2 kcal
- Protein
- 32.9 g
- Sacharidy
- 7.1 g
- Tuk
- 29.1 g
- Nasycený tuk
- 14.9 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 522.7 mg
Alternativní recepty
Loupání česneku (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Salát s chřestem, pistáciemi a mozzarellou
1 Std.
Rychlá pho polévka se spiralizovanou ředkví daikon
Žádné hodnocení
Sous-vide roastbeef
94 Std. 45 Min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3h 15 min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12h 10 min
Portugalský chléb (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1u. 40min
Jemná kuřecí prsa à la sous-vide
1 Std. 35 Min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2u. 20min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2u. 20min