Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
準備粽葉
- 30 片 粽葉
- 油 ,少許
- 水
煮花生
- 300 克 生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾
- 1300 克 水
餡料
-
50
克 豬油
nebo 50 克 植物油 - 80 克 油蔥酥 ,現成或自製
- 50 克 蝦米 ,洗淨泡水20分鐘,瀝乾
- 1 支 乾魷魚 ,預先泡水2-3小時,對半剪成條狀約0.8公分寬
- 12 朵 乾香菇 ,預先泡水至軟,瀝乾
- 400 克 三層肉 ,或胛心肉,分切成12塊
- 25 克 冰糖
- 50 克 醬油
炒糯米
- 1 大匙 鹽
- 1 大匙 醬油
- 600 克 長糯米 ,洗淨泡水2小時,瀝乾
組裝和蒸煮
- 6 顆 鹹蛋黃 ,對切
- 800 克 水
- Nutriční hodnoty
- na 1 個
- Kalorie
- 2235.9 kJ / 534.9 kcal
- Protein
- 23.6 g
- Sacharidy
- 50.9 g
- Tuk
- 27.2 g
- Nasycený tuk
- 205.9 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 605.8 mg