Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů vody, vlažné
-
50
gramů podmáslí
nebo 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu -
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů) - 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 100 gramů žitné mouky
- 15 gramů soli
-
1
čajová lžička cukru
nebo 1 čajová lžička pečicího sladu -
1
polévková lžíce balzamikového octa
nebo 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného - olej, na vymazání mísy
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chléb se semínky a cibulkou
1óra 50p
Tradiční chléb se semínky
1óra 50p
Rychlý chléb (Express pain complet)
1h 5 min
Irský soda bread
45 Min
Domácí rohlíky
2 Std. 35 Min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Křupavý jogurtový chléb
3óra
Domácí chléb se zákysem
2u. 10min
Celozrnné špaldové housky
35min
Kváskový chléb
16 godz. 30 min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min