Zařízení & příslušenství
Žitno-pšeničný chléb z droždí
Příprava 10min.
Celkový 2hod. 10min.
35 krajíců
Suroviny
-
450 gramů vody vlažné
-
50 gramů zakysané smetany, nebo jogurtu50 gramů podmáslí
-
3 čajové lžičky instantního droždí, (12–15 gramů)30 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
-
350 gramů hladké mouky plus navíc na pomoučení
-
300 gramů celozrnné pšeničné mouky
-
100 gramů žitné mouky
-
15 gramů soli
-
1 čajová lžička pečicího sladu1 čajová lžička cukru
-
1 polévková lžíce jablečného octa, nebo vinného1 polévková lžíce balzamikového octa
-
olej na vymazání mísy
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 krajíc
Protein
3 g
Kalorie
320 kJ /
76 kcal
Tuk
0 g
Sacharidy
15 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Domácí pekárna
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Celozrnný horský chléb
1hod. 30min.
Celozrnné špaldové housky
35min.
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min.
Domácí chléb se zákysem
2hod. 10min.
Podmáslový chléb
4hod. 35min.
Žitný vícezrnný chléb
1hod. 15min.
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min.
Chléb se semínky a cibulkou
1hod. 50min.
Chléb
1hod. 40min.
Kváskový chléb
16hod. 30min.
Křupavý jogurtový chléb
3hod.
Domácí rohlíky
2hod. 35min.