Žitno-pšeničný chléb z droždí

Žitno-pšeničný chléb z droždí

4.8 57 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 2hod. 10min.
35 krajíců

Suroviny

  • 450 gramů vody vlažné
  • 50 gramů podmáslí
    50 gramů zakysané smetany, nebo jogurtu
  • 30 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
    3 čajové lžičky instantního droždí, (12–15 gramů)
  • 350 gramů hladké mouky plus navíc na pomoučení
  • 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
  • 100 gramů žitné mouky
  • 15 gramů soli
  • 1 čajová lžička cukru
    1 čajová lžička pečicího sladu
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa
    1 polévková lžíce jablečného octa, nebo vinného
  • olej na vymazání mísy

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 krajíc

Protein 3 g
Kalorie 320 kJ / 76 kcal
Tuk 0 g
Sacharidy 15 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...