Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů vody, vlažné
-
50
gramů podmáslí
nebo 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu -
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů) - 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 100 gramů žitné mouky
- 15 gramů soli
-
1
čajová lžička cukru
nebo 1 čajová lžička pečicího sladu -
1
polévková lžíce balzamikového octa
nebo 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného - olej, na vymazání mísy
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makové bagely
1 Std. 25 Min
Italská ciabatta
4h 30min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Domácí chléb se zákysem
2hod. 10min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Rychlý chléb
50 min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min
Křupavý jogurtový chléb
3hod.