Žitno-pšeničný chléb z droždí
TM6 TM5

Žitno-pšeničný chléb z droždí

4.8 (46 hodnocení)

Suroviny

  • 450 gramů vody, vlažné
  • 50 gramů podmáslí
    nebo 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu
  • 30 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
    nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů)
  • 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
  • 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
  • 100 gramů žitné mouky
  • 15 gramů soli
  • 1 čajová lžička cukru
    nebo 1 čajová lžička pečicího sladu
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa
    nebo 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného
  • olej, na vymazání mísy

Nutriční hodnoty
na 1 krajíc
Kalorie
320 kJ / 76 kcal
Protein
3 g
Sacharidy
15 g
Tuk
0 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty