Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 150 gramů mléka
- 60 gramů cukru
- 30 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 100 gramů másla, změklého, na kousky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička citrónové pasty, domácí (viz Tip)
- 500 gramů pšeničné mouky, hladké
- másla, pro vymazání
Maková náplň
- 300 gramů máku
- 280 gramů mléka
- 30 gramů rumu (volitelně)
- 60 gramů cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 100 gramů švestkových povidel
- 100 gramů rozinek
- 1 čajová lžička citrónové pasty, domácí (viz Tip)
Dokončení
-
řepkový olej
nebo kokosový olej pro vymazání - 1 vejce, rozšlehané
- 2 - 3 vrchovaté polévkové lžíce cukru moučky
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 57 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 48 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1 godz. 40 min
Makovo-meruňkový věnec
1h 30min
Křupavý jogurtový chléb
3 godz.
Ořechový závin
2 godz. 50 min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Mazanec
2 godz. 15 min
Buchty s povidly
2 Std. 20 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Loupáky s mákem
1h 30min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Makový závin
1 godz. 50 min
Moravské koláče
3 godz.