Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb Curry
-
500
g minced lamb
nebo 500 g boneless lamb leg, cut in cubes (1 cm x 1 cm) - 40 g meat curry powder
- 5 fresh red chillies, rinsed, deseeded
- 5 - 10 dried chillies, soaked to soften
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 sprigs curry leaves
- 80 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 30 g fresh galangal (lengkuas)
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 1 tbsp ground coriander
- 50 g water
- 40 g oil
- 5 - 6 kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 50 g tomato ketchup
- 50 g chilli sauce
- 20 g brown sugar
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
Potato Topping
- 800 g water
- 700 - 800 g potatoes, cut in pieces (2 cm), peeled
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 50 g milk
- 50 g unsalted butter
- 5 sprigs parsley, for garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1645 kJ / 393 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 592 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Curry Chicken
1 Std.
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 Std. 20 Min
Stir-fry Chayote
25 Min
Meaballs with Tomato Sauce
55 min
Ginger Garlic Paste
10 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 Min
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Curry Powder Mix
15 Min