Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 25 g de lait
- 125 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 370 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de beurre, ramolli, et un peu pour les moules
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- 2 étoiles de badiane
- 2 bandes de zeste d'orange non traitée
- le jus d'une orange
- 550 g d'eau
- 120 g de rhum
- 200 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 75 de mascarpone
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304 kJ / 314 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 76 g
- Tuk
- 21 g
Alternativní recepty
Tarte amandine aux poires
2u. 30min
Paris-Brest
3 Std.
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Babas au rhum et fruits rouges
4 Std.
Cake aux fruits confits
4h 30 min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Baba au rhum
3 Std.
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Saint-Honoré
3 Std.
Choux à la crème
1 Std. 5 Min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Crème pâtissière à la pistache
30 min