Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 - 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 35.2 g
- Tuk
- 12.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z kurkami
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto z parmezanem
30 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z grzybami
1h 5 min
Risotto z krewetkami
45 min