Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
nebo double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 61 mg
Alternativní recepty
Pease Pudding
13h 10min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Rum Babas
3h 45min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Pea and Lardo Soup
1 godz. 5 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min