
Kompatibilní verze
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bylinkové knedlíčky
- 30 gramů bylinkové směsi (například petžel, kerblík, bazalka), jen lístky
- 230 gramů mléka
- 60 gramů másla
- ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky mletého muškátového oříšku
- 120 gramů krupice
- 1 ½ vajec
Celerovo-bramborová polévka
- 3 šalotky
- 15 gramů oleje
- 600 gramů celeru, bulvy na kousky
- 230 gramů brambor, moučných na kousky
- 1350 gramů vody
-
1 ½
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 1 ½ čajová lžička soli
- ¾ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 5 špetky mletého muškátového oříšku
- 130 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 389.6 kcal / 1630.1 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 22.7 g
- Sacharidy
- 41.3 g
- Vláknina
- 8.2 g
- Nasycený tuk
- 12.1 g
- Sodík
- 1041.2 mg
Alternativní recepty
Bento box s pandami
1hod.
Celozrnné banánové hvězdičky
1hod.
Ředkvičkový krém s kozím sýrem
3hod. 10min
Kubánské picadillo
50min
Ovocný talíř s medovo-citrónovým dresinkem
Žádné hodnocení
Tradiční taiwanské meat floss
Žádné hodnocení
Bulgurové sushi s lososem
Žádné hodnocení
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
Žádné hodnocení
Langoš s dipem z medvědího česneku, ředkvičkami a jarní cibulkou
1hod. 30min
Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
8hod. 20min
Vařená vejce (program Vaření vajec)
20min
Žitné bulky
12hod.