Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 16 žampiónů, velkých (cca 400 gramů)
- 2 - 3 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje, plus na vymazání
- 300 gramů špenátových listů, čerstvých, nadrobno nakrájených
- 60 gramů zakysané smetany crème fraîche
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 536 kJ / 128 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 11 g
Alternativní recepty
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1 Std. 30 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1 Std. 25 Min
Jáhlová mouka
5 min
Bramborový salát s lososem a avokádem
1 Std. 10 Min
Rajčata plněná pohankou
1 Std.
Kuře připravené v balíčku s bazalkovým pestem
1 Std.
Lilkové rolky plněné mletým masem
55 Min
Terinky z rybího filé se zakysanou smetanou
40min
Veganéza - veganská náhrada majonézy
15 Min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 Std.