
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 1 orange peel only
- 40 g white sugar
- 100 g unsalted butter chilled and cut into pieces
- 200 g gluten free plain flour plus extra to dust
- 1 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 20 g cold water
Topping
- 120 g white sugar
- 300 g unsalted butter softened and cut into pieces
- 2 tsp natural vanilla extract
- 260 g gluten free plain flour
- 90 g gluten free cornflour
- ¾ tsp gluten free baking powder
- ½ tsp xanthan gum
Assembly and baking
- gluten free flour to dust
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 242.6 kcal / 1015.1 kJ
- Protein
- 3.1 g
- Tuk
- 14.9 g
- Sacharidy
- 45.7 g
- Vláknina
- 4.2 g
- Nasycený tuk
- 8.7 g
- Sodík
- 21.9 mg
Alternativní recepty
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod. 10min
Gluten and grain free bread rolls
1hod. 20min
Viennese whirl mince pies
1hod. 40min
Classic christmas fruit mince
1hod. 10min
Gluten-free goodness pastry
1hod.
Gluten free shortbread
1hod. 20min
Gluten free baking powder
5min
Gluten free flour mix
10min
Gluten free rough puff pastry
1hod. 15min
Fruit and nut loaf
27hod. 50min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3hod.