Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 611 kJ / 145 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 6.2 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 224.2 mg
Alternativní recepty
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Gougères
55 min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 godz. 55 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 godz. 25 min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min