Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 611 kJ / 145 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 6.2 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 224.2 mg
Alternativní recepty
Gougères
55min
Pâtè with Riesling
3h
Christmas stollen
27h 15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Kaffir lime granita
40min
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min