Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 611 kJ / 145 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 6.2 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 224.2 mg
Alternativní recepty
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Pâtè with Riesling
3h
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3hod. 25min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Blue Cheese Soufflés
45 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30hod. 25min
Colcannon
40 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Gougères
55 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min