Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů žampiónů
- 10 gramů slunečnicového oleje
- 650 gramů cukety, na kousky
- 400 gramů zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 200 gramů vody
- 1 sušený bobkový list
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- 200 gramů taveného sýru
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 5 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35 min
Kedlubnová polévka
35 min
Polévka z červené řepy
40 min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40 min
Polévka červená z řepy
35 min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min