Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masové kuličky:
- 40 gramů rohlíků, starších, na kousky
- 100 gramů cibule, napůl
- 400 gramů vepřového masa, bez kosti nebo míchaného masa, bez kosti, zmrazeného, na kostky
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 800 gramů vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 700 gramů brambor, na kousky
Kaparová omáčka:
- 200 gramů smetany
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 50 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 60 gramů kaparů, nakládaných, okapaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 48.6 g
- Tuk
- 33.4 g
- Vláknina
- 4.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mousse z červeného ovoce
5h
Nadívané papriky po sicilsku
1h 30 min
Salát z bílého zelí, mrkve a jablka
5 min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Plněná zelenina
1h 20 min
Krůtí špízy s rýží a zeleninovou omáčkou
2 Std. 45 Min
Kuřecí závitky s bramborami
1h 20 min
Plněné žampióny
1h 5min
Zapečené portobello s bílou klobásou
30 Min
Treska v pivním těstíčku
30 Min
Restovaná zelenina
10 Min
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1h