Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masové kuličky:
- 40 gramů rohlíků, starších, na kousky
- 100 gramů cibule, napůl
- 400 gramů vepřového masa, bez kosti nebo míchaného masa, bez kosti, zmrazeného, na kostky
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 800 gramů vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 700 gramů brambor, na kousky
Kaparová omáčka:
- 200 gramů smetany
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 50 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 60 gramů kaparů, nakládaných, okapaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 48.6 g
- Tuk
- 33.4 g
- Vláknina
- 4.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampióny s bylinkovým mascarpone
35min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1h 5min
Bramborový salát s kuřetem a rajčatovou omáčkou
1 Std. 10 Min
Angreštový vrstvený dezert
25min
Polentové žabí muffiny do každé hodiny
55min
Kuře připravené v balíčku s bazalkovým pestem
1h
Terina z rajčat
25 Std. 20 Min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min
Hovězí kuličky se salsicciou
40min
Cuketový krém s modrým sýrem
25min
Ovocný nektar
10min
Vepřenky
25min