Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů brambor, oloupaných
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů másla
- 700 gramů hlaviček čerstvých žampiónů, na čtvrtky
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 10 gramů bramborového škrobu
- 500 gramů vody
- 1 balíček camembertu (120 gramů)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 10.3 g
- Nasycený tuk
- 6.2 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 378.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny penne s houbami
35min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Smetanové brambory se špenátem
50min
Žampiónová omáčka s Nivou
20min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1h 20min
Čočkové válečky s uzeninou
45min
Houbovo-smetanová omáčka
30min
Zámecké rizoto
35min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min