Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
150
gramů ementálu, na 3cm kousky
nebo 150 gramů sýru Gruyère, na 3cm kousky - 20 - 25 gramů směsi čerstvých bylinek, pouze lístky (např. petržel, bazalka)
- 30 gramů strouhanky
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 200 gramů cukety, na kousky
- 300 gramů těstovin penne
- 250 gramů vody
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 - 1 ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny, rozdrobené - 1 vejce
- 1 zakysaná smetana, 12 % tuku (150 gramů)
- 200 gramů cherry rajčat, napůl
- 140 gramů sterilované kukuřice, scezené
- lístky bazalky, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2033.3 kJ / 485.7 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Sacharidy
- 57.5 g
- Tuk
- 22.5 g
- Nasycený tuk
- 12.7 g
- Vláknina
- 4.7 g
- Sodík
- 1216.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny s rajčaty a špenátem
30 Min
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 Std.
Zapečená rýže se zeleninou
1 Std.
Cuketové lasagne se sýrem
1 Std.
Rajčatový kuřecí quiche s bazalkou
1 Std.
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30 Min
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1 Std.
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 Std.
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 Min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 Std.
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 Min