Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
100
g migdałów, blanszowanych
nebo 100 g orzechów laskowych, blanszowanych - 300 g herbatników, połamanych na kawałki
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
125
g likieru migdałowego, np. amaretto
nebo 125 g rumu - woda, do zwilżenia dłoni
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 167.1 kJ / 39.9 kcal
- Protein
- 0.6 g
- Sacharidy
- 2.4 g
- Tuk
- 3.1 g
- Nasycený tuk
- 1.4 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 18.4 mg
Alternativní recepty
Likier makowy
1 Std. 20 Min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 Std.
Likier czekoladowo-pomarańczowy
20min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 Std.
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Chałwa sezamowa
1 Std. 20 Min
Syrop do grzanego wina
12h 45min