Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 247.5 mg
Alternativní recepty
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Pizza Margherita
2h 10min
Blueberry cheesecake ice cream
14 godz. 35 min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 Min
Steamed Molotof
30min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Frozen Coconut Mango Lemonade
5 min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Fudgy chocolate cake
50 Min