
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava crust
- 100 g unsalted butter plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped, to decorate
- edible flowers to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 417.6 kcal / 1747.4 kJ
- Protein
- 7.6 g
- Tuk
- 30 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Sodík
- 247.5 mg
Alternativní recepty
The best ricotta gnocchi
3hod. 45min
Green mussels in wine and garlic sauce
45min
Ossobuco with orange and fennel salad
2hod. 45min
Paris–Brest with praline cream
26hod.
Fudgy chocolate cake
50min
Chocolate lava pudding
40min
Caramel peach brioche
2hod. 15min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1hod.
Creamy yoghurt ice cream
24hod. 10min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2hod. 25min
Dani Valent's Basque cheesecake
2hod. 10min