Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 247.5 mg
Alternativní recepty
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 Std.
Freeform bread with filling
1 Std. 35 Min
Persian honeycomb bark
1 Std. 30 Min
Curly Fries with Garlic Sauce
Brak ocen
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Chocolate lava pudding
40 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 Std.
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min