Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
- 200 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- ½ cinnamon quill
- 1 vanilla bean
- 100 g raw sugar
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g walnuts
- 375 g filo pastry
Syrup
- 220 g raw sugar
- ¼ lemon, zest and juice
- 80 g honey
- ½ cinnamon quill
- 70 g water
- 4 drops rose water, to taste (volitelně)
- 4 drops orange blossom water, to taste (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 168.4 mg
Alternativní recepty
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Brioche fruit tarts
4h
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Tiramisu
5h 20min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Baklava with Walnuts
3h
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Moscato panna cotta with pistachios
6u. 25min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min