Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
- 200 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- ½ cinnamon quill
- 1 vanilla bean
- 100 g raw sugar
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g walnuts
- 375 g filo pastry
Syrup
- 220 g raw sugar
- ¼ lemon, zest and juice
- 80 g honey
- ½ cinnamon quill
- 70 g water
- 4 drops rose water, to taste (volitelně)
- 4 drops orange blossom water, to taste (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 168.4 mg
Alternativní recepty
Baklava with Walnuts
3ωρ.
Lavender honey ice cream
12 Std. 25 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30hod. 25min
Lemon meringue pie
3ωρ.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Paris Brest
6 godz. 40 min
Kashta cream
10 Min
Coppa del nonno
5 Min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Tiramisu
5h 20min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Traditional crème brûlée
25 Std.