Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
- 200 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- ½ cinnamon quill
- 1 vanilla bean
- 100 g raw sugar
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g walnuts
- 375 g filo pastry
Syrup
- 220 g raw sugar
- ¼ lemon, zest and juice
- 80 g honey
- ½ cinnamon quill
- 70 g water
- 4 drops rose water, to taste (volitelně)
- 4 drops orange blossom water, to taste (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 168.4 mg
Alternativní recepty
Paris Brest
6h 40min
Coconut and pistachio delight
1 Std. 10 Min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4sa 45 dk
Baklava
1 Std. 10 Min
Black & white chocolate tartufo
13h 55 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 godz. 15 min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Spanish flan
7 godz. 55 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Chocolate fondant cake
40 min