Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- icing sugar, to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 44.4 g
- Tuk
- 35.2 g
- Nasycený tuk
- 14.7 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 97.5 mg
Alternativní recepty
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Traditional French vanilla canelé
49sa 5 dk
Whole Orange Bundt Cake
1h 25 min
Sgroppino
5min
Ham and cheese canelé
49 Std.
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min