Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- icing sugar, to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 44.4 g
- Tuk
- 35.2 g
- Nasycený tuk
- 14.7 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 97.5 mg
Alternativní recepty
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24hod. 30min
Profiteroles
2h
Crème pâtissière
15min
Chocolate miso eclairs
1h 45 min
Meringue Easter Nests
3 Std. 20 Min
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35 min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5h 35min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min