
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter softened, cut into pieces
- icing sugar to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 518.8 kcal / 2170.7 kJ
- Protein
- 8.7 g
- Tuk
- 35.2 g
- Sacharidy
- 44.4 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Nasycený tuk
- 14.7 g
- Sodík
- 97.5 mg
Alternativní recepty
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1hod. 15min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Edna's lemon curd teacake
40min
Chocolate lava pudding
40min
Chocolate miso eclairs
1hod. 45min
Baklava cheesecake
25hod. 45min
Caramel peach brioche
2hod. 15min
Souffle pancakes with berries
40min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25hod. 20min
"To die for" mini pavlovas
2hod. 40min
Portuguese-style crème brûlée
25min