Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
nebo 25 g di burro - 400 g di farina di mais bramata
Ragù di carne
-
160
g di pancetta a cubetti a cubetti
nebo 160 g di prosciutto crudo a cubetti - 80 g di sedano a pezzi
- 80 - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 - 180 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di burro
- 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
-
70
g di vino bianco secco
nebo 70 g di vino rosso - 250 g di passata di pomodoro
- 70 g di acqua calda
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di sale
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Besciamella
- 40 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929.8 kJ / 461.2 kcal
- Protein
- 22.9 g
- Sacharidy
- 41.3 g
- Tuk
- 23.3 g
- Nasycený tuk
- 7.5 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Sodík
- 1020.2 mg
Alternativní recepty
Torta di riso cacio e pepe
1h 30min
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1h 30min
Frittata di linguine
35 min
Licurdia calabrese
1 Std.
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30min
Patate gratinate al formaggio
2h
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 min