Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns, deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 5.9 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 358.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Oysters Mignonette
5 min
Garlic prawns
25min
Hunters' stew
1h
Kimchi chicken
35min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Pineapple parcels
1h
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Chorizo and prawns a la Sidra
25min
Prawn saganaki with feta
35min