Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns, deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 5.9 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 358.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 Min
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM6)
35 min
Prawn and saffron risotto
30 Min
Goi muc (squid salad)
45 min
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM5)
Pas d’évaluation
Sardines with tomato couscous
55 Min
Lamb Kibbeh
1h 30 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Turmeric fish
30 Min
Chilli garlic prawns
10 Min
Garlic prawns
25 min