Zařízení & příslušenství
Štědrák
Příprava 1hod.
Celkový 1hod. 40min.
24 kusů
Suroviny
Těsto
-
300 gramů mléka
-
20 gramů čerstvého droždí
-
40 gramů cukru krupice
-
500 gramů polohrubé mouky
-
1 žloutek
-
1 špetka soli
-
80 gramů másla
Maková náplň
-
100 gramů cukru krupice
-
120 gramů máku
-
1 špetka mleté skořice
-
100 gramů mléka
Ořechová náplň
-
120 gramů ořechů
-
100 gramů cukru
-
1 balíček vanilkového cukru
-
vody
Povidlová náplň
-
150 gramů švestkových povidel
-
40 gramů cukru
-
1 polévková lžíce horké vody
-
1 špetka skořice, mleté
-
1 polévková lžíce malinové šťávy
-
1 polévková lžíce rumu
Tvarohová náplň
-
1 polévková lžíce cukru krupice
-
1 balíček vanilkového cukru
-
150 gramů tvarohu
-
nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu
-
1 vejce
-
1 polévková lžíce hrubé mouky
-
1 vejce na potření
-
moučkový cukr
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
5.3 g
Kalorie
958 kJ /
229 kcal
Tuk
7.8 g
Vláknina
2.2 g
Sacharidy
33.3 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Štědrý den
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Čokoládový srnční hřbet
2hod.
Ořechovo-banánové řezy
1hod. 30min.
Hruškový šlehačkový koláč
1hod. 35min.
Makový závin
1hod. 50min.
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1hod. 10min.
Čokoládový koláč
1hod. 30min.
Kuřecí galantina s jogurtovo-koprovým dresinkem
3hod. 25min.
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min.
Pražský koláč
1hod. 25min.
Zázrak z jednoho vejce
2hod. 30min.
Ořechový závin
2hod. 50min.
Moravské koláče
3hod.