Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 80 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 20 gramů olivového oleje
- 1 snítka čerstvého tymiánu, jen lístky
- 2 bobkové listy
- 400 gramů žampiónů (hnědých nebo portobello), napůl
- 50 gramů červené čočky
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů cherry rajčat
- 250 gramů zeleninového vývaru
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 2549.5 kJ / 609.3 kcal
- Protein
- 29.7 g
- Sacharidy
- 83.3 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 19.7 g
- Sodík
- 1488.1 mg
Alternativní recepty
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min
Slaný zapečený tvaroh se šunkou a zeleninou
45 min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1sa 30 dk
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 min
Zeleninové kari s rýží
1sa
Kari ze špičatého zelí
35 min
Pikantní zeleninová směs
35 min
Turecká nevěstina polévka
50 min
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Lečo
45 min