Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 80 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 20 gramů olivového oleje
- 1 snítka čerstvého tymiánu, jen lístky
- 2 bobkové listy
- 400 gramů žampiónů (hnědých nebo portobello), napůl
- 50 gramů červené čočky
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů cherry rajčat
- 250 gramů zeleninového vývaru
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 2549.5 kJ / 609.3 kcal
- Protein
- 29.7 g
- Sacharidy
- 83.3 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 19.7 g
- Sodík
- 1488.1 mg
Alternativní recepty
Zelný hrnec s vepřovým masem
50 min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1 godz. 30 min
Bramborové curry s květákem
1 Std. 10 Min
Kuřecí stehna s houbovou omáčkou a divokou rýží
1 godz. 20 min
Dušené králičí kousky
1 godz.
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1 godz. 30 min
Omáčka arrabbiata
40 min
Houbovo-smetanová omáčka
30 min
Těstoviny penne s houbami
35 min
Dýňová polévka se smetanou
40 min
Špenátová omáčka se smetanou
25 min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50 min