Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů mrkve, na kousky
- 80 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 20 gramů olivového oleje
- 1 snítka čerstvého tymiánu, jen lístky
- 2 bobkové listy
- 400 gramů žampiónů (hnědých nebo portobello), napůl
- 50 gramů červené čočky
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů cherry rajčat
- 250 gramů zeleninového vývaru
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 2549.5 kJ / 609.3 kcal
- Protein
- 29.7 g
- Sacharidy
- 83.3 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 19.7 g
- Sodík
- 1488.1 mg
Alternativní recepty
Lečo
45min
Krémová polévka s čerstvým sýrem a jablky
30min
Vegetariánský rýžový salát
40min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h
Frittata s cuketou a ricottou (bez lepku)
40min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45min
Cuketové lasagne s mletým masem
50min
Čočkovo-dýňový guláš
1h
Hříbkové ragú s houskovými noky
1h
Čočkovo-dýňová polévka
1h