Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g warzyw, korzeniowych, np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (volitelně)
- 40 g kaszy manny
- 5 g koperku, świeżego, posiekanego (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 465.6 kJ / 111.3 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 0.4 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Sodík
- 327.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kartoflanka
55min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa koperkowa
45min
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Kremowa zupa pieczarkowa
25min
Krupnik
40min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Barszcz czerwony zabielany
45min