Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marynata
- 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- 15 g sosu sojowego, jasnego
- 200 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 40 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, ilość do smażenia burgerów
- 4 bułki hamburgerowe
- rukola, ilość do złożenia burgerów (30-40 g)
- kiełki słonecznika, do dekoracji (ok. 50 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1685.9 kJ / 402.9 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 48.2 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 1134.6 mg
Alternativní recepty
Wegańska fasolka po bretońsku
13h 50min
Kotlety sojowe
40min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2u. 5min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 Std. 10 Min
Burger wegański
3 Std. 55 Min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 Std. 40 Min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Quiche z tofu i szpinakiem
1h 50 min.
Burger grzybowo-jaglany
2h 30min
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Wegańskie naleśniki
50min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min