Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 125 g Milch
-
30
g Feinkristallzucker
nebo 30 g Honig - 20 g frische Germ
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 Eidotter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- ½ TL Salz
Nussfülle
- 250 g ganze Nüsse, gemischt (Walnüsse und Haselnüsse)
- 180 g Milch
- 90 g Feinkristallzucker
- 25 g Butter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 50 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 15 g Rum
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung des Strudels
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 2 EL Milch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Nusskipferl
2 godz.
Salzstangerl
1h 25min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Apfelschlangerl
2 godz.
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2h 15 min