Korean Beef Lettuce Cups (Diabetes, TM6)
TM6

Korean Beef Lettuce Cups (Diabetes, TM6)

5.0 ( 1 hodnocení )

Suroviny

Pickles

  • 2 tbsp rice vinegar
  • 1 tbsp sugar
  • 8 ½ oz green cabbage thinly sliced
  • 5 oz carrots (approx. 1), peeled and thinly grated
  • 1 long red chili thinly sliced and deseeded, if preferred

Korean Beef

  • 10 oz aged grass fed sirloin steak beef, trimmed and thinly sliced
  • 2 fresh red chilies cut into halves and deseeded if preferred
  • 1 fresh lemongrass cut into pieces (approx. 1½ in.)
  • 6 garlic cloves
  • 1 ½ in. fresh ginger peeled, sliced
  • 1 oz water
  • 1 tbsp light soy sauce

Rice

  • 35 oz water
  • 7 oz brown rice "low GI" (see Tip)
  • 1 oz rice bran oil
  • 12 baby romaine lettuce leaves, loose-leaf
  • sesame oil to taste
  • soy sauce, light to taste
  • 12 sprigs cilantro leaves only
  • 2 long red chilies thinly sliced and deseeded, if preferred
  • 3 oz bean sprout, fresh
  • 1 lime cut into wedges, to serve

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
365 kcal / 1527.5 kJ
Protein
23.8 g
Tuk
11.3 g
Sacharidy
36.8 g
Vláknina
8.8 g
Nasycený tuk
2.3 g
Sodík
360 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty