
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 450 g farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g fermento de padeiro seco
- 1 pitada de sal
- 30 g azeite
- 50 g iogurte natural
- 260 g água quente
Recheio
- 200 g acelgas
- 100 g cebola cortada em quartos
- 15 g azeite
- 1 c. chá de paprika
- 120 g queijo feta
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 108 kcal / 452 kJ
- Protein
- 3.4 g
- Tuk
- 3.8 g
- Sacharidy
- 15 g
- Vláknina
- 0.8 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Sodík
- 73.6 mg
Alternativní recepty
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2hod.
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1hod. 40min
Biscoitos de maçã e noz
50min
Simit (argolas de pão turcas)
2hod. 10min
Gelado de coco e alfazema com crocante de amêndoa
4hod. 25min
Tarte de peru, milho e curgete
1hod. 15min
Doces regionais do Algarve
24hod.
Miniquiches com base de fiambre
35min
Quiche de atum sem massa
30min
Tiramisu de framboesa
10hod. 30min
Panquecas de abacate
20min
Esparguete com alho-francês e camarão
45min